Στην 7η ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση, συμμετέχει ο Δήμος Χανίων

με στελέχη του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε.

dedisa.jpg

Στις διαδικασίες της έβδομης ετήσιας Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που διεξάγεται στο Sindelfingen της Γερμανίας συμμετέχει ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, μαζί με στελέχη του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), με στόχο αφενός την ενημέρωση για θέματα ανακύκλωσης αφετέρου τη λήψη τεχνογνωσίας σχετικά με την ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνέλευσης, στόχος της οποίας είναι η ενίσχυση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας, ο κ. Βάμβουκας συμμετέχει σε συζητήσεις συνεργασίας, που αφορούν διάφορους τομείς, όπως την οικονομία, τον τουρισμό, το περιβάλλον, παρουσία μελών της Γερμανικής Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών.
Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν εργοστάσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που διαθέτει και μονάδα παραγωγής ενέργειας από απόβλητα. Από πλευράς δήμου Χανίων και ΔΕΔΙΣΑ έγινε παρουσίαση του μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων από τον Δήμο και τη Διαδημοτική Επιχείρηση, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, ως ένα από τα πιο προωθημένα στη Ελλάδα.