Νέος διαγωνισμός 17,7 εκατ. ευρώ για «έξυπνους» μετρητές από το ΔΕΔΔΗΕ

Η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών έχει οριστεί για τις 14 Ιουνίου ενώ η αποσφράγισή τους μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Ιουνίου

metrhths-deh.jpg

Νέος διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια 196.800 «έξυπνων» μετρητών Χαμηλής Τάσης και 147.600 μόντεμ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 17,7 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η εκτιμώμενη καθαρή αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 11,8 εκατ. ευρώ και επιπρόσθετα συμπεριλαμβάνει το δικαίωμα προαίρεσης ύψους 5,9 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, αντικείμενο του παρόντος διαγωνισμού είναι η ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια Μονοφασικών & Τριφασικών «Έξυπνων» Ηλεκτρονικών Μετρητών Χ.Τ. μαζί με τα Μέσα Επικοινωνίας τους (MODEM) ώστε μπορούν να υποστηρίξουν την λειτουργία της τηλεμέτρησης, σε δύο απαρτίες.

Η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών έχει οριστεί για τις 14 Ιουνίου ενώ η αποσφράγισή τους μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Ιουνίου.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετό βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τον πιλοτικό διαγωνισμό που προβλέπει την εγκατάσταση 200 χιλ. μετρητών, ο οποίος ενδέχεται μάλιστα να ακυρωθεί. Ο πιλοτικός διαγωνισμός προβλεπόταν να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον «μεγάλο» διαγωνισμό προς αντικατάσταση των περίπου 7,5 εκατ. «χελώνων» σε ολόκληρη τη χώρα, κόστους περίπου 1,2 δισ. ευρώ, για τον οποίον ο ΔΕΔΔΗΕ αυτή την περίοδο επεξεργάζεται τον σχεδιασμό για την υλοποίησή του.

Ωστόσο έχει καθυστερήσει σημαντικά λόγω της προσφυγής της κοινοπραξίας ΟΤΕ-Intrakat-Intrasoft International για ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΔΕΔΔΗΕ να ανακηρύξει προτιμητέο μειοδότη την Intracom Telecom.

Σημειώνεται, ότι ανάλογη σύμβαση για την προμήθεια μετρητών είχε υπογραφεί και την προηγούμενη χρονιά ενώ είχε συνοδευτεί και από διαγωνισμό για την προμήθεια καρτών SIM και μόντεμ προκειμένου να υποστηριχθούν οι απομακρυσμένες λειτουργίες των νέων μετρητών προς παραλαβή.

Ανάδοχοι για την προμήθεια των «έξυπνων» μετρητών από τον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν αναδειχθεί η Holley και η Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Κωνσταντινίδης Α.Ε.

Πηγή:ypodomes.com