Σόιμπλε: Εμπιστεύομαι τον Μάριο Ντράγκι

Η έκτακτη νομισματική πολιτική δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία που θα ακολουθήσει η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

soible.jpg

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Suedkurier ότι εμπιστεύεται τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και είναι αισιόδοξος για την πορεία που θα ακολουθήσει η νομισματική πολιτική.

«Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η συνεδρίαση του Οκτωβρίου θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο της σχετικά σημαντικής ανόδου του ευρώ και μετά θα πάρει αποφάσεις. Είμαι αισιόδοξος» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε σύμφωνα με το Reuters.

«Γνωρίζετε ότι είμαι εδώ και καιρό υπέρ της άποψης πως είναι ώρα να ξεκινήσουμε την έξοδο. Δεν θεωρώ ότι η έκτακτη νομισματική πολιτική είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την προηγούμενη Πέμπτη, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως η άνοδος του ευρώ έχει αντίκτυπο στον πληθωρισμό και ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τον Οκτώβριο σε ποιες αλλαγές του QE θα προχωρήσει το 2018.